ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΔΕΡΜΑ

DOG-N-CAT

Τραύμα - Έγκαυμα - Εκδορές

Η αναδόμηση του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη είναι μια δυναμική διαδικασία που αποτελείται από πολλά μέρη, και η κατάλληλη υποστήριξη αυτών έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη και πιο άνετη επούλωση, με μείωση του σχηματισμού ουλών.

Συμπληρωματική φροντίδα Intuizoon

dog

Λιπαρότητα- Κνησμός

Τα συμπτώματα μπορεί να συμπεριλαμβάνουν κνησμό, ερύθημα και αυξημένη λιπαρότητα του δέρματος. Περιοχές του σώματος στις οποίες αυτά μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα αντιληπτά είναι τα αυτιά, η περιοχή ανάμεσα στα δάκτυλα, τα χείλη και οι περιοχές με πτυχώσεις του δέρματος. Εάν ο σκύλος σας εμφανίζει τέτοιου τύπου αλλοιώσεις, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.

Συμπληρωματική φροντίδα Intuizoon

dog

Γενικευμένη Eυαισθησία του Δέρματος - Κνησμός

Γενικευμένη ευαισθησία του δέρματος, ερύθημα, ξηροδερμία, κνησμός.

Συμπληρωματική φροντίδα Intuizoon

DOG-N-CAT

Δερμάτωση - Υπερβολική απώλεια τριχώματος

Η δερμάτωση στους σκύλους και τις γάτες είναι μια παθολογική κατάσταση κατά την οποία μπορεί να συνυπάρχει φλεγμονή, κνησμός και απώλεια τριχώματος. Η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι χρόνια ή προσωρινή και επηρεάζει την υγεία και την εμφάνιση του τριχώματος του κατοικίδιου.

Συμπληρωματική φροντίδα Intuizoon

ΠΕΠΤΙΚΟ

DOG-N-CAT

Ανορεξία

Η μειωμένη όρεξη σε γάτες και σκύλους είναι ένα συχνό πρόβλημα. Η ανορεξία μπορεί να προκαλείται από διάφορες αιτίες πχ από στρες ή και την εξέλιξη κάποιας ασθένειας. Δεν πρέπει να την αγνοήσουμε αλλά προς όφελος του ασθενούς να φροντίσουμε να τον εντάξουμε σε μια αποτελεσματική προς τα συμπτώματα θεραπεία.

Συμπληρωματική φροντίδα Intuizoon

DOG-N-CAT

Ηπατική Λειτουργία

Το φαγητό που τρώει το κατοικίδιο σας, ο αέρας που αναπνέει, και το νερό που πίνει όλα περιέχουν ένα κοινό συστατικό… Τοξίνες. Η αποτοξίνωση είναι πολύ σημαντική, δεν είναι επιλογή. Το ήπαρ είναι ζωτικής σημασίας για τις μεταβολικές λειτουργίες του σώματος και το ανοσοποιητικό σύστημα. Η αποτοξίνωση μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα των αλλεργιών, χρόνιων λοιμώξεων, γαστρεντερικών προβλημάτων, άγχους, αυτoάνοσων, ασθενειών του δέρματος, αρθρίτιδας και άλλων. Μια φυσική πρόταση για την αποτοξίνωση και την καλή λειτουργία του ήπατος είναι απαραίτητη στην καθημερινή φροντίδα του κατοικίδιου μας.

Συμπληρωματική φροντίδα Intuizoon

DOG-N-CAT

Σταθεροποίηση φυσιολογικής πέψης

Η Eντερική χλωρίδα αποτελείται από μικροοργανισμούς που ζουν στο γαστρεντερικό σωλήνα σε όλους υγιείς σκύλους και γάτες. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις που μπορεί να διαταράξουν την ισορροπία της, συμπεριλαμβανομένων της αντιβιοθεραπείας, χημειοθεραπείας, αλλεργικών, στρεσσικών ή αυτοάνοσων καταστάσεων.

Συμπληρωματική φροντίδα Intuizoon

ΚΙΝΗΤΙΚΟ

DOG-N-CAT

Δυσκαμψία - Χωλότητα

Η χωλότητα είναι σύμπτωμα, που έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη κινητικότητα της άρθρωσης και τον πόνο. Προκαλείται λόγω γήρανσης ή κάποιας παθολογικής κατάστασης ακόμα και λόγω τραυματισμού ή φλεγμονής. Τα συμπληρώματα με συστατικά που ενισχύουν την υγεία των οστών και των αρθρώσεων είναι απαραίτητα για την ευζωία και την πρόληψη κινητικών προβλημάτων.υ σχετίζονται με την ασθένεια.

Συμπληρωματική φροντίδα Intuizoon

ΝΕΥΡΙΚΟ

DOG-N-CAT

Συναισθηματικές και φυσικές διαταραχές

To stress είναι μια δυσάρεστη αισθητική και συναισθηματική εμπειρία. Η επαρκής αντιμετώπιση των διαταραχών συμπεριφοράς με συμπληρώματα που παρέχουν αντικειμενική ανακούφιση, προωθεί την γρήγορη επάνοδο στην κανονική συμπεριφορά, βελτιώνει την ποιότητα ζωής και επαναφέρει την συναισθηματική και φυσική ευεξία.

Συμπληρωματική φροντίδα Intuizoon

ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

cat

Διαταραχές Ούρησης Γάτας

Η ιδιοπαθής κυστίτιδα είναι μια ασθένεια του ουροποιητικού στις γάτες για την οποία δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που την προκαλούν. Η θεραπεία και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής της γάτας που υποφέρει από αυτήν την κατάσταση είναι πολύ σημαντική.

Ερευνα έχει δείξει ότι η διαχείριση του stress λόγω αλλαγών στο περιβάλλον και με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή επηρεάζει την εξέλιξη της νόσου. Επιθυμητή είναι λοιπόν μια φυσική προσέγγιση που να επικεντρώνεται στους παράγοντες του stress που σχετίζονται με την ασθένεια.

Συμπληρωματική φροντίδα Intuizoon

ΕΞΩΠΑΡΑΣΙΤΑ

dog

Προστασία από εξωτερικούς παράγοντες

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει την άνοιξη τόσο τα έντομα όσο και τα ακάρεα κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Δεν πρόκειται μόνο για την μικρή ενόχληση ή τον κνησμό που μπορεί να προκαλέσει ένα τσίμπημα στον σκύλο. Κάποια εξωπαράσιτα προκαλούν πολύ σοβαρές ασθένειες. H φυσική προστασία από τους εξωτερικούς παράγοντες είναι επιθυμητή αφού δεν προκαλεί στον σκύλο τις πιθανές παρενέργειες μιας χημικής αντιμετώπισης.

Συμπληρωματική φροντίδα Intuizoon

ΩΡΛ

DOG-N-CAT

Ωτίτιδα

Παθολογική κατάσταση: η ωτίτιδα είναι μια κοινή διαταραχή του ακουστικού πόρου του σκύλου και της γάτας. Παράγοντες (όπως παράσιτα, ξένα αντικείμενα και αλλεργίες) φαίνεται να προκαλούν άμεσα τη φλεγμονή, ενώ άλλοι (όπως ορισμένα βακτήρια, μύκητες ή λοίμωξη του μέσου ωτός) επιπλέκουν την κατάσταση. Ο καθαρισμός των αυτιών του σκύλου συχνά βοηθά στην πρόληψη της λοίμωξης. Διατηρώντας τα αυτιά στεγνά και καθαρά με ένα γενικό καθαριστικό αυτιών, βοηθούμε στην πρόληψη των φλεγμονών και στην αποφυγή ανάπτυξης βακτηρίων και μυκήτων.

Συμπληρωματική φροντίδα Intuizoon

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

DOG-N-CAT

Οδοντικές παθήσεις

Οι οδοντικές παθήσεις στον σκύλο και την γάτα είναι αρκετά συχνές. Η οδοντική νόσος επηρεάζει τα δόντια, τα ούλα και τις δομές που στηρίζουν και περιβάλλουν τα δόντια. Αρχίζει με συσσώρευση πλάκας στα δόντια. Η πλάκα περιέχει βακτήρια και σωματίδια τροφίμων. Η πλάκα που παραμένει στα δόντια μετατρέπεται σε πέτρα, η οποία προκαλεί φλεγμονή, βλάπτει τις δομές που στηρίζουν τα δόντια, προκαλεί λοίμωξη, πόνο και κακή αναπνοή.

Συμπληρωματική φροντίδα Intuizoon

ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

DOG-N-CAT

Όταν ο κτηνίατρος σας συνταγογραφεί ένα φάρμακο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας παίρνει το φάρμακο που χρειάζεται. Ακόμα και το πιο φιλικό, πιο ήρεμο σκυλί μπορεί να «δώσει μάχη», όταν είναι ώρα να πάρει ένα χάπι.

Συμπληρωματική φροντίδα Intuizoon